pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Sunday, November 25, 2012

Aku, Korang atau Kita Gila Glamor??

ASSALAMMUALAIKUM

Selamat Sejahtera semua pembaca... 
Peperiksaan akhir semester hampir tibaa...
Tapi tak ada satu persediaan pun yang DRC buat untuk mengadapnye..
Hoowwa!! Mana pergi semangat nihh??!
Kata nak dapat dekan sem satu nih?? hahaha

Tapi sempat lah pulak nak update blog...
Jap lagi DRC nak habis kan masa (kredit internet) untuk berBW.. miss blog korang..
Ok, hari ni DRC nak bawak cerita tentang ~
Aku, Korang atau Kita : GILA GLAMOR!??

Haahaaa.. Isu ni dah lama DRC nak bincang tapi tengah kumpul material untuk dibahaskan..
Jom DRC definisikan dahulu secara literal supaya tak ada masalah liguistik nanti..
(ayat pendebat)

GILA  bermaksud sesuatu yang obses kepada sesuatu, terlalu fokus dalam kelompok kecil atau tidak siuman
GLAMOR bermaksud popular, terkenal, diminati ramai, dihormati dan meletop!~
GILA GLAMOR pulak bermaksud terlalu obses untuk menjadi terkenal, diminati dan popular dengan apa cara sekalipun sehingga dia digelar GILA GLAMOR

Nak tahu macam mana simptom-simptom Gila Glamor a.k.a GG ni??

1. SUKA MENONJOLKAN DIRI
Pernah tak korang dengar perkataan "mencapub"?? Agak lucah tapi bukan lucah... hhahaah.. Mencapub tu adalah singkatan kepada mencari publisiti murahan.. Isk..isk.. Kalau korang pernah, mesti korang tahu apa yang sebenarnya tersirat dan tersurat. Mereka-mereka yang suka untuk mencari publisiti murahan ini sebenarnya adalah salah satu penyakit menonjolkan diri . Teringat zaman sekolah, mesti ada kawan-kawan yang suka mencapub ni... Lebih-lebih lagi budak perempuan... Suka bertenggek kat koridor, ketawa kuat-kuat, pergi sekolah pakai gelang kalah mami jarum, siap pakai celak lagi, menangis bila putus cinta, nak terjun bagunan kononye dan mcm2 lagi perangai.. Hahaha... Ini adalah salah satu proses untuk GG ye kalau korang nak tahu..

2. BUAT PERKARA YANG ORANG LAIN TAK BUAT
Ini salah satu keistimewaan orang GG. Diorang akan buat semua perkara yang orang lain tak nak buat tapi dia boleh jadi Pak Sanggup atau Minah Sanggup.. Contohnye, kalau orang lain tak nak buat persembahan sempena hari kebudayaan, dialah orang yang akan create persembahan joget tarian apa sahaja asalkan dia dapat tarik perhatian dan buat orang lain yang tak nah buat.. Kalau dia buat, dia buat sungguh-sungguh supaya nampak perfect..!

3. LAIN DARI YANG LAIN
Perkara yang unik memang disukai oleh orang yang GG. Mereka sukakan perkara yang 1 in Million supaya dapat tarikan... Contohnya jam tangan yang besar, ada bunga tompok-tompok. Hahaha.. Perkara ni memang kita disajikan kat mana-mana bila terjumpa orang GG.
"Eh cantek nye jam tangan?! Beli kat mana yee"
Jawabnya "Haha.. Yeke? Terima kasih... Eh, saya tak beli tapi ada orang yang hadiahkan". Padahal beli sendiri..
Nampak tak permainannya disitu?? hahaha

Ada banyak simptom untuk mengenal pasti orang GG nih.. DRC pun pernah terkena apabila dikatan salah seorang GG.. Tapi tak apalah...
Perasan tak, banyak point kat atas ni DRC bagi dari sudut yang negatif..! 
Kalau korang perasan, bagus lah.....
DRC saje je nak bagi korang terasa.. ahahhaa..
Tapi apa kata kalau kita twist point yang negatif tu kepada positif..!?
Jom kita cuba...

Gila Glamor ni tak salah.. Asalkan kita tahu niat, tujuan dan cara yang betul..
Betul... Tak salah pun nak Glamor... Tapi jangan Gila Glamor..
Jom ikuti perbincangan DRC bersama kawan-kawan dalam video kat bawah :
p/s : ABAIKAN PERSEKITARAN DAN PANDANGAN ANDA
cucuk earphone, dengar dengan teliti 


Video ini dirakam semasa DRC semester dua  di KUIN. 
Dah dengar?? Ambillah point-point yang penting dalam setiap penghujahan dan perbincangan..

DRC psssstttt : Dalam apa jua kerja dan tindakkan kita, ikhlaskan diri kerana Allah SWT.. Kalau nak tahu macam mana ikhlas tu... Cuba bukak surah al-Ikhlas, carilah ayat atau perkataan 'ikhlas' dalam surah tersebut.... Selamat mencuba... =)

6 comments:

Aliff Haikal said...

tak mintak nak jadi glamour. tapi Tuhan dah takdirkan saya glamour. gittew . hahahahhaa >.<

Secrets of A Teenage Girl said...

sy bukan jenis yg gila glamour kot..haha..tp biasalh kan, kalau nk sedikit perhatian dr org kn.. ;)

sis92 said...

Ahaha, ini glamor style budak2 lah.

outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

ctk said...

bagi ct glamer bila rmai yang kenl bukan glamer sbb kita menjadikan diri kita glamer...itu mmg desperate namanya ...hahaha

Nick Irfan said...

cta psl glamor ke? apap2un aku xpnh rasa glamor.. huhu

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...