pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Friday, June 15, 2012

REVIEW FILEM | Men In Black 3

ASSALAMMUALAIKUM
Siapa yang dah tengok MIB3 ni??? Macam mana korang rasa??

Ok, baru-baru ni DRC berkesempatan pergi ke panggung wayang dengan kawan DRC kat 1Utama, yelahhh.. masa tu bosan sangat, jadi kami pun buatlah keputusan nak tengok wayang.. Padahal time tu wayang kat 1Utama pun tak pernah jejak.. :3

Jujur DRC kata sebelum ni DRC tak berapa gemar english film, dan tak suka nak tengok...
MIB1 ke MIB2 ke memang DRC tak pernah tengok.. wakakaka..
tapi kali ni nak tukar angin, sebab nak kaji kenapa film barat ni box ofice sangattt~
so, adalah beberapa point yg DRC dapat...

Ok, jom nak review...
* MIB3 bukanlah sebuah filem yang banyak sangat aksi... tapi apa yang buat DRC tak berganjak dari sit (sebab bayo tiket) adalah sebab filem MIB3 ni banyak betul babak-babak yang suspen dan mendebarkan.. sebab setiap babak, kita tak dapat jangka apa yang berlaku....
* Komedi yang digunapakai dalam MIB3 adalah komedi yang santai.. perolahan dari penggunaan bahasa inggeris kena faham betul-betul baru kita tau yang itu adalah lawak... sebab masa dalam panggung, tak semua orang gelak serentak dengan DRC gelak.. #PELIK
* MIB3 belum sedia untuk di 3Dkan.. Yang ada 2D.. Lagipun DRC rasa kalau MIB dah dapat 3D tak ada masalah untuk buat banyak babak-babak yang aksi...
* Jalan cerita yang menarik, dan sudut 'flash back' yang memang berjaya membuatkan penonton *pening* sekejap dengan persoalan apakah yang berlaku.. samada Ejen J ke masa hadapan atau Ejen K ke masa lampau... kena fokus jugak dalam wayang.. ahhahaa
serius, DRC geli tengok dia nih...!
*Secara keseluruhan, MIB3 tak banyak 'hantu' yang dikeluarkan... hahahaa.. tapi 'hantu' yang power dia keluarkan mcm yang kat atas nih.. errkkk...
Harapnya kalau ada MIB4 lepas ni, boleh banyak-banyak hantu dan kalau 3D lagi best... hahahaa.
Total bintang DRC bagi untuk MIB3 adalah......
***
Tiga bintang, sebab MIB 3 (three) kann?? huhuh

DRC psssttt : Masa nak masuk hall, terserempak dengan Awal Ashaari dgn Scha Alyahya... Tiba-tiba diorang tak masuk hall sama dengan DRC... Ingatkan Awal Ashaari tinggi lebih dari DRC, rupanya lebih tinggi -sikit- je... Kira DRC boleh la nak jadi duta jam tangan... erkk.. :P Sapa yang belum tengok MIB3, tengok lah.. endingnya DRC suka..!

2 comments:

ctk said...

waaa...kt cni xder wayang...huhu...
amboi jupe awal ye...npe xambik gamba..hehe

sis92 said...

hmm dah lama tk tengok wayang.last aritu avengers

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...