pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Friday, May 11, 2012

Video Muzik Pilihan DRC Mei Ini - Sahaja Aku MencitaiMu

ASSALAMMUALAIKUM
Salam jumaat semua... Haaa.. Terima kasih kepada yang memberi komen atas cerpen DRC tu, tunggu minggu depan yer untuk mengetahui episod seterusnya... InsyaAllah...
Ok, selama DRC tak update post, bukan maksud DRC tak BW, cuma tak ada idea dan DRC sedang menghayati satu lagu yang sedap didengar..... jom dengar lagu ni..




Macam mana? Sedap tak..? Lagu ni DRC dengar bila bagun tidur, sebelum tidur...huhuhuhu..
Bukan sedap semata-mata tapi liriknya memang sangat mendalam....
 Jom kita hayati lirik lagu Sahaja Aku MencitaiMu ini..


Ku cinta padaMU lebih dari segala-gala
mampukah ku pertahankan cita ini
dalam mengabdikan diri padaMU

Andai ada kata yang lebih baik 
dari ucapan terima kasih
pastikan ku ucap setulus hati 
tanda cintaku padaMU

Lailahaillallah..Allahu Rabbi
Lailahaillallah..Allahu Akhbar

Andai ada hadiah yang lebih baik 
dari melodi syukurku
semestinya ku persembahkan padaMU
tanda cintaku padaMU..

Hasbi Rabbi Jallallah
Ma fi Qalbi Ghairullah
Nur Muhammad Sallallah..

Setiap hela nafas 
setiap gerak tangan
setiap degup jantung
setiap derap kaki
takkan pernah bermakna tanpa CINTA-MU..
ya Allah...


DRC psssttt : Lagu ni memberi motivasi dan panduan kepada kita tentang CINTA yang mana harus kita utamakan dan kita agungkan.... Haaaa.. Jangan melebihkan cinta manusia daripada Cinta Allah,,, sebab Allah tak pernah kecewakan kita macam manusia mengecewakan cinta.... Share banyak-banyak kat facebook lagu ni, tak pun buatlah ringtone anda.. =)

1 comment:

lolipop_oreo said...

entry menarik..
p/s:suda follow ini blog.

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...