pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Monday, May 14, 2012

RESIPI | Salad Segera Bujang Trang...Trang... Tang...

ASSALAMMUALAIKUM
DRC sekarang ni keje nak membuat entry baru je... Malas nak BW...hummm..
Tapi terkejut la jugak tengok trafik semalam, DRC tak BW pun trafik masih ditahap membanggakan, sebab ramai yang cari 'SELAMAT HARI IBU' kat google, lepas tu, tertangkaplah link DRC.. Padahal entry tu tahun 2010...
OK, today i want share my recipe #speaking haa!
SALAD SEGERA BUJANG TRANG..TRANG.. TANG!!


Bahan yang diperlukan
*Salad segar, kalau xda boleh gunakan kobis (bukan kobis bunga ok) kenal?
*Tomato,tak kisah jenis yang besar atau kecil2, (bukan tomato puri Ok)
*Makanan sejuk beku, sosej/nuget ayam/bebola sutun (pastikan Ramli baru beli) 
*Mayonis 
*Penambah rasa (garam sikit)

Cara membuatnya
*Basuh salad dan tomato dengan air mutlak
*Rendamkan mereka dengan air yang telah diletakkan garam
*Goreng dengan minyak yang sedikit sosej/bebola/nuget 
*Selepas goreng jangan sampai hangus, potong sosej/bebola/nuget tu kecik2
*Toskan salad dan tomato itu dan potong ikut suka hati
*Satukan mereka-mereka dalam satu mangkuk dan letakkan mayonis ke atas ia 
seperti dalam gambar di atassss tu..

Cara memakannya
Ikut suka lah nak makan macam mana, waktu sejuk atau masa lapaq sangat pun boleh.

SELAMAT MENCUBA >.<

DRC psssttt : Ni resipi orang bujang. Yang dah tak bujang tu, boleh je follow, tapi bujang lagi ke tak??hahaha... Takde lah,, semua orang boleh cuba, kalau berani... InsyaAllah, inilah diet paling tah apa2 dari DRC.. MAKE SURE, masa nak goreng bahan sejuk beku tu, gunakan minyak yang sangat sedikit bagi mengelakkan kolestrol dan lemak.. Sebab mayonis tu memang sendiri dah ada lemaknya... So, jangan malu-malu nak cuba...! :)

3 comments:

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhhh cam cedapp jer..

Ckin Kembaq said...

boleh la try pas2 ni..mayonis tu bahan utama.. ^_^

Chenta Eyfa Najibrz said...

so simple dan sgt menarik mohon share ea..nak try gak la..best jek nmpakkk..hehehe

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...