pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Tuesday, April 10, 2012

DRC Yang Paling Popular??? Eeeuuw !!

ASSALAMMUALAIKUM
Apa khabar semua? Haaa..! Mesti baru bape hari tak hupdate, DRC dah rasa macam berhabuk je belog ni.. Walaupun baru je menyambut bufday hari tu...hehehe...
Apapun, DRC nak ucapkan tahniahlah, kepada Aaron Aziz 


Kerana merangkul Anugerah Bintang Paling POPULAR 2011 Berita Harian.
DRC bukan nak ulas pasal ABPBH hari tu... 
Tapi ada lah jugak kaitan lah jugak dengan POPULAR tu....

Ok, baru-baru ni kan DRC ada bagi tahu yang DRC ada janji dengan TV AL_HIJRAH yang mana diorang nak tengok kami shoot Akademi Pendakwah Muda, dan sebelum shooting bermula, DRC adalah post dalam facebook :

Dan sehari sebelum tu, ada jugak DRC post dalam facebook mohon doa daripada sahabat-sahabt :
Lepas je DRC update status ni, DRC dapat satu mesej dalam inbox dari orang yang DRC tak kenali... Jom ikuti conversation DRC dengan orang tersebut.

Orang yang chat dengan DRC ni tak tau pun apa tu Akademi Pendakwah Muda. Dan dia hanya baca status DRC sebab ingat DRC ni personaliti TV kot... 
Yang DRC hangin sangat dengan dia ni sebab dia boleh tanya direct, cakap :
nak jadi popular ke?
Hello! memang marah sangat dengan ayat tu... Sebabnya :
1) Dia tak tahu kenapa TV AL-HIJRAH datang untuk tengok kami shooting
2) Dia tak tahu apa itu Akademi Pendakwah Muda.
3) Dah tak tahu tu, tanya lah terlebih dahulu.....
DRC Tak heran kalau orang tak tau Akademi Pendakwah Muda, dan DRC tak kesah kalau dia tak pernah tengok... Tapi jangan main cakap melulu tanpa bertanya...
Pepatah melayukan ada menyebut,
'Malu bertanya sesat jalan...."
tapi orang ni memang tak bertanya, last2 malu sendiri... kann...
Kawan-kawan, DRC tak kesah la kalau ada yang nak kata DRC ni kejar popular ke ape.. Tapi DRC tertanya-tanya, popular sangat ke? 
HAHAHAA....!
Tak terasa pun.... Tapi, kalau kita nak jadi popular, jadilah popular seperti Rasulullah SAW.
Baginda popular dengan dakwah, akhlak dan kepimpinan yang terkenal seantero tanah arab dan dunia.. Malah semasa Baginda ada, nabi-nabi terdahulu pun kenal...
Subahanallah....
Baginda terkenal dan popular sehingga berjaya menyebarkan syiar Islam ke seluruh alam..
Tak nak ke kita popular macam tu?
Takkan kita nak popular sebab gosip dan kontroversi? 
Nauzubillah...
Jadilah popular di sisi Allah, menangkan di hati Allah, semoga mendapat redhaNya..

DRC pssssttt : Kalaulah korang ada kat tempat DRC untuk berhadapan dengan orang tu, apa agaknya... DRC ni panas temper tau.. Pantang kalau orang touch sikit, memang melenting..! Memang sedialah telinga dia kena maki...hahaha.. Tapi kali ni DRC cuba bertendang, sebab orang tu dari Mesir katanya,, mungkin ada nasihat untuk DRC.. Apapun, peringatan untuk semua, kita bertanyalah terlebih dahulu.... Barulah kita buat sesuatu dan berkata sesuatu.. Itu lebih baik dan molek... Terima kasih kepada orang tu, sebab mengingatkan DRC.. Memang tak kenal kamu, tunggu masa nak remove... >.<





9 comments:

ctk said...

sabar hje DRC, truskan berdakwah...Rasullullah pon dapat banyak halangan mase beliau berdakwah :)

CekbOlat-bOlat said...

woww.. DRC dh kene tempias haters.. lepas ni kne kawal la sifat kemelantingan tuh XD

Ckin Kembaq said...

salah faham tu..hehe sabar2..jangan cepat hot temper..tak elok.. ^_^ nanti cepat kena penyakit... ^__^

sis92 said...

huhu mgkin ada salah faham di situ..
take it positive bro :D

Dhaniya ShahNiza said...

Kesabaran tu penting DRC...mmg ramai manusia dalam dunia ni suka bercakap tanpa usul..so semoga DRC berjaya dalam apa pun bidang yang DRC ceburi.. :)

Cik Pensil said...

DRC apa yg penting ikhlas ^_^

DRceria said...

DRC cuba berfikiran positif la dengan orang nie... bukan semua orang kenal dan tahu tentang kita kan..? yg penting bila tak tau tu, tanya dulu.. kan mudah..?? :D

Aliff Haikal said...

sabar DRC . maybe dia nak tau or nak kenal dgn drc :)

reduce kan hot temper tu . okayy ? :)

hyz said...

sabor jek lah.. mcm2 perangai org

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...