pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, April 12, 2012

FLASH BACK | Rindu PLKN

ASSALAMMUALAIKUM
Selamat pagi... Jom layan video ni kejap...




Video ni DRC buat lama dah,,, hahahaa,, time fresh-fresh keluar dari PLKN...
Dan ada lagi gambar-gambar yang DRC simpan buat kenangan dalam hati..
Sepanjang DRC berPLKN, macam-macam pengalaman dan ilmu yg dapat..
Bila kawan-kawan lain dah semakin aktif dalam grup PLKN kat Facebook, arggghhh!
Rindunya nak jumpa kawan-kawan....
Actually, DRC ada buat sajak time PLKN, nanti lah DRC deklamasikan..hahaha


Ok, nak cerita pengalaman paaaaaaling maneeesss sekali masa dalam Kem..
Kawan terbaik DRC masa dalam kem adalah 
Hanif, Udin, dan Naz.. 
Memang rapat giler dengan diorg...
Ni, gambar yang DRC edit lama-lama dulu... hahaha..
Kelakar je edit macam budak-budak..
Ni grup kiteorang, DRC namakan 'THE ANTI-20 KIDS'..
Adalah sebab penubuhan grup nie..hHAhahahHAh..

Yang paling manis sepanjang dalam Kem adalah masa minggu pertama yang mana kami dikehendaki membuat pembentangan yell kompeni, bendera, moto, visi dan misi.. Pada masa tu, DRC ni pemalu... #SANGAT. sekarang pun malu OK~
Dan masa nak buat pembentangan besar-besaran tu, memerlukan pengacara majlis...
Mula-mula, MC masa tu dah ada, sorang laki dan sorang perempuan,,
Tibe-tibe, masa dah nak dekat dengan majlis tu, yang lelaki tarik diri...
Dan Cikgu ada cakap, "Siapa nak ganti kawan kamu ni, lelaki..? Kalau tak ada siapa yang nak ganti, semua berjemur kat padang kawat... Dalam masa 10, kalau tak ada, siap laa"
Lebih kurang macam tu lah bunyi dia...
DRC tak rela nak berjemur tengah panas.. Dan terasa macam terpanggil nak pergi.. Macam tanggungjawab yang terbesar kena selamatkan diri dan kawan-kawan, DRC pun pegi laa...
#ALAMAK!

Dari situlah, DRC jadi MC utk kem,, dalam apa jua acara.. Memang manis sangat kenangan kat kem.. banyak lagi nak cerita,, tapi nanti lah sambung episod seterusnya...

BTW, DRC dah siap report praktikal, sekarang tengah melayan persoalan-persoalan dari kawan-kawan dalam "RANCANGAN, TANYALAH K.A PASAL REPORT".hehhe

DRC psssttt : Kalau nak tau, nama panggilan DRC memang berubah-ubah... Kalau kat kampung lain, kalau kat sekolah teknik lain, kalau kat kem PLKN lain, kalau kat kolej lain...huhuhhu.. Ini memudahkan DRC menghingat dari mana DRC kenal diorang.. Kalau orang panggil DRC, DRC, so DRC tau la korang kenal DRC dari blog kan...??? heeeeeeeeeee

9 comments:

karen said...

Assalamuailaikum bro :)

Aku pon bakal berangkat ke plkn bulan depan serius aku tak suka !
But dah dapat tak kan nk bantah kn ..

aku harap nanti kat sana dapat kawan yang memahami jangan semua peranga cm hampeh sudah lah .

haha , abis suda kerepekkan ku ..

okaylah , wassalam :)

gadismanja said...

hahaha ,, ase malas plak nk g plkn kump 3 nnty ,,hek3

mama pipie said...

wah jd mc.. power tu drc

gadis NOTA pelekat said...

hai saya kawan plkn awak.. hahhaha
eh.. eh.. aku tau kenapa nama the anti-20 kids..

hahaha aku tau aku tau...

Cik Pensil said...

dengan video ni saya dah dapat jawapan yg saya tanya DRC dulu ^^

berapa umur DRC.. hehe :D

sis92 said...

wah masing2 dgn cite plkn..sis tk dpt pun plkn weee haha

wah kira drc ni kira hero jugak lah
bagus2 :)

Aliff Haikal said...

ouh berpangkalan dari sini lah ye anda terjerumus dalam lembah pengacaraan . hahahhaa bestnyee plkn

si kiut lavender said...

alahai.suka dgn lagu tuh..:)

x dapat plkn pun jadi takda kenangan semanis drc...wuwuwu

hyz said...

aku dulu pksn. program khidmat sosial negara. aku last batch PKSN. tahun berikutnya baru muncul PLKN...

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...