pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Sunday, March 4, 2012

REVIEW | Filem Adnan Sempit 2


ASSALAMMUALAIKUM

Mesti ramai yang rindu nak tengok blog DRC ni berupdate..
(perasssss)
Ok la.. DRC lama tak update kerana terrrrrrrrrrlalu banyak bebanan..haha
bukan mengeluh,, tpi luahan perasaan je..hehehe..
Sorry la.. kalau nak BW pn tak sempat, apatah lagi nak update.. tengok traffik pun macam tenggelam dalam laut..hahaha

Mesti korang dah tengok Adnan Sempit 2 kan?
DRC berkesempatan tengok filem ni dengan kawan baik DRC masa sekolah rendah..
Hang out dengan dia.. Well,,, time ni la nak imbasssss kenangan waktu zaman sekolah kecik2.haha

Ok, back to review, AS2 boleh la dikatakan satu filem lawak memang superrbb....
DRC tak boleh tahan gelak time tu.. 
Lawak yang memang sporting.
Tak sempat DRC nak take notes time tu, sebab terlalu banyak gelak..
cumanya kat bawah ni ada la sikit yang DRC boleh hurai :
1. Penggunaan bahasa inggeris yang merapu. memang kita akan jadikan bahan jenaka, tapi sebaiknya tak perlu guna bahasa inggeris sebegitu. Lebih baik perkayakan bahasa melayu dengan pepatah baru. Kalau tengok AS1, banyak bahasa melayu baru yang digunakan contoh : "Dimana ada kemahuan disitu ada highway". Bukan ke memang trademark untuk Adnan Sempit sebegitu? Seharusnya perlu dikekalkan..

2. Penggunaan motosikal nasional. DRC pernah review filem HANTU BONCENG. Dengan menyatakan produk nasional tak perlu dikomersialkan dengan perkara negatif. Menjejaskan imej produk buatan negara. ok,, harap lepas ni pihak produser boleh lebih berfikiran menjaga nama baik produk tempatan....

Secara keseluruhan, daripada LIMA bintang, DRC bagi 2.5 BINTANG kepada Filem Adnan Sempit 2.

DRC psssssttt : Masa pergi mall nak tengok wayang, DRC dengan kawan semacam jadi tumpuan orang..hahaaaa.. apesal??? entahhh... Apapun, memang best tengok citer lawak... Nak hilang kan tekanan dengan cara ketawa, sambil awet muda... :)
Perkenalkan, best friend DRC dari darjah 4 sampai sekarang.
Single lagi.. nak?? Download borang kat FB dia..ok.hehe ^_^

6 comments:

suzie rahman said...

salam..best nya.sy masih xberpeluang tgk adnan sempit 2.T.T. neway kawan kamoo sgt sweet :)

ciksukaberangan said...

wa'alaikumussalam. errmm. best ke eh? haaa.. tkpela.. ada rezeki t tgok la.. hehe

APAN said...

mmg straight ko ni...2.5 je.haha...

O CIKTEDDY said...

cik x tngok pon lg..

Narumi Isozaki said...

eh, ni fakhrul kan?

DRceria said...

@Narumi Isozaki : yeletuuu... takkan tak knal..?

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...