pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, February 2, 2012

Lagu Ahmad Nyanyian Arora Salwa Persenda Rasulullah!!??



ASSALAMMUALAIKUM.

Berdesing telinga DRC bila dengar lagu nie...
DRC tengah cari-cari lagu berkaitan Maulidur Rasul untuk persembahan nasyid, tiba-tiba tertangkap dengan lagu nie...
Eh!! Tolonglah...
DRC merayu pada semua...
Siapa yang bertanggungjawab atas semua yang berlaku nie???
Siapa penulis liriknya??
Kalau dia Islam, DRC tak tau lah apa motif dia karang lagu macam nie...

Tak faham???
Dengar...
Dan baca liriknya....
DRC tak gamak nak dengar sampai berulang-ulang sebab DRC dapat tangkap apa maksud lagu ni..
Penggunaan nama AHMAD itu ternyata menyinggung perasaan DRC dan umat Islam lain..
Sedia maklum, nama AHMAD itu juga merupakan nama panggilan junjungan besar kita, Muhammad SAW. Kenapa tak tukar nama ABU?? ATAN???

Kalau kita boleh melenting, orang pijak dan turunkan bendera wajah orang,
kenapa kita tak melenting kes yang melibatkan akidah dan nama Islam???
Mana pergi jati diri ISLAM kita??
atau
Terlalu agungkan jati diri MELAYU???
Fikirkan........

DRC psssssttt : Hilang mood nak cari lagu nasyid... Tapi sebab cintakan Rasulullah, kita selawat banyak-banyak sempena Maulidur Rasul ahad ni.... Cintailah dengan sepenuh hati.. Kerana Rasulullah sentiasa mengingati kita, sepanjang Baginda hidup, sehinggalah wafat.. Tapi kita???
InsyaAllah... Sama-sama kita tingkatkan amalan... untuk praktikal DRC, DRC dah stop jadi guru sementara, sebab dah masuk bulan Febuari kan?? jadi, DRC meneruskan kerja-kerja di bahagian pentadbiran.. InsyaAllah semua dipermudahkan...
budak-budak karate-do

4 comments:

apix said...

betul3 .. actually lagu ni dah lama dah tapi macam x dengar bantahan plak .. sume buat2 x tahu jer .. haishh ... err ,, nak mintak kebenaran share bleh .?

Ckin Kembaq said...

adeh..tak dpt nak dengar..line the very slow maa.. =_=

DRceria said...

lagu ni memang berdesing!!!!!!!!!!!!!!

ctk said...

ske buat sesuatu yg xambik kisah sal agama

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...