pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Saturday, January 28, 2012

REVIEW | Filem Sumpahan Kum Kum..

ASSALAMMUALAIKUM...
Eh, jawab salam ni elok-elok taau..
DRC bagi salam yang betul, bukan yang macam kum kum bagi.. 
Salam yang cik kum kum bagi tu macam nie :
"ASSALAMMUALAIKUM...... KUM.... KUM...."
Ok, jom DRC nak review Filem Sumpahan Kum Kum nie..
Semalam dah dapat tengok sebab ada orang belanje....
^_^


Ok. kat sini DRC kumpulkan semua komen yang OK dan KO untuk SKK nie..
1. Kalau kita selalu tengok, orang yang selalu diganggu oleh makhluk halus nie adalah orang perempuan yang tak menutup aurat betul tak..? Jadi, ladies kat luar sana tu tolong lah tutup aurat.heheh...
2. Permulaan cerita yang dimulakan dengan mimpi Fezrul (Adi) memang sterotaip, tapi rupa-rupanya mimpi itu adalah kenyataan bahawa adik Adi memang meninggal dalam keadaan sebegitu.. Disangkanya hantu, rupanya.................................
3. Make up artis untuk filem nie memang harus dipuji.!! <3 kerana setiap yang berlaku itu menjadi 'hidup' dengan make up. Lebih-lebih lagi time mak Adi nak meninggal. Memang macam terbakar je muka mak Adi tu.. Walhal pelakon itu jelita...hhuhuh
4. Cerita seram nie sebenarnya membuatkan semua penonton dalam panggung menjerit dan tergelak.. tapi masa DRC menonton, agak teremosi dengan watak Fezrul (Adi) yang mengalir air matanya.. Kiranya dalam filem ni, air mata Fezrul banyak mencurah.. DRC pun touching lol..
5. Yang menjadi kemusykilan pada DRC adalah, kedatangan pihak polis untuk menyiasan kes pembunuhan bertahun lama iaitu kematian Mila yang dibunuh oleh Mak Adi. Kenapa polis datang waktu malam kat tanah perkuburan lama sedangkan Adi membuat laporan pada waktu pagi?? Nak bagi serammm le tuu....
6. Timing untuk ending cerita SKK nie memang sengaja dilambatkan untuk memberi suspen kepada penonton. Tapi memang cuak jugak bila ada filem yang gunakan teknik nie..
7. Menjadi bahan jenaka dalam panggung adalah semasa Fezrul (Adi) dirasuk oleh hantu Kum Kum yang mana plot ketika itu di dalam bilik. Fezrul menindih anaknya sendiri, Tini yang berbaring. Yelah... Mungkin menghayati dirasuk tak sedar sampai dia menindih budak kecik tu... kesiann..... :(
8. Secara keseluruhan, Fezrul Khan berjaya membawa watak yang berkesan dan lari dari dunia diri beliau yang sebenar dan watak yang penah dipegang sebelum nie... Kalau sebelum nie DRC kenal dan tengok Fezrul sebagai seorang pemuda yang ceria dan happy go lucky, tapi bila bermain dengan emosi dan ketakutan, nampak sangat dia mampu melakonkan watak apa je.. Boleh menang calon best aktor nie...hehhe
9. Secara rumusannya, Filem ni secara terang memberi kita pengajaran. Pengajaran yang mudah untuk difahami dan boleh cepat tangkap dengan plot dan jalan cerita. 
TAHNIAH buat semua krew produksi Sumpahan Kum Kum...! <3
DRC bagi 4 BINTANG **** untuk semua..

DRC psssstttt : Sebelum mula tayangan, kan ada triler2 filem akan datang kan? DRC tengok tahun 2012 nie terlalu melambakk filem yg akan masuk panggung... Adeyyhhh..... Ada yang menarik minat DRC ada jugak yang tak... Setakat nie ada 2 je filem yang DRC betul2 nak tengok iaitu 7 Petala Cinta dan Cinta Kura-kura, untuk memberi support kepada kawan DRC yang berlakon dalam 2 Filem tu...heeeeeeeeee.. DRC bukannye minat sangat dengn filem seram Malaysia... ni pun sebab orang belanje kann..hehe.. Apapun, Terima kasih kepada sponsor tiket dan 'JAJAN' dalam wayang... Bagun pagi gosok gigi, ada rezeki belanja lagi.. TQ..

6 comments:

man yusoef said...

tak paham lah..asal pengarah filem Msia ni suka sgt cerita seram..bosan plak tengok..

fatin amalina husna said...

x mnat seram..huk3..

Cytah Lovicry said...

cytah x tengok lagi.. macam seram ja.

Allya Riff said...

nnt nak try tgok. tnggu download punya.. haha :)

Kakiwayang said...

heee...time Fezrul tindih anak dia tu kitorang pun gelak...cam kejadah kesian budak tu kene hempap lama2...mesti berat..wakaka..

anyway, jemput baca review Kum Kum di kakiwayang.com juga...=)

ctk said...

asek org blanje je...xaci!

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...