pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Sunday, December 18, 2011

Praktikal 1 : DRC Demam

Assalammualaikum... Salam ceria...
Sihat semua..? Alhamdulillah... DRC doakan semuanya sihat-sihat belaka...
Hari ni adalah hari pertama DRC memulakan praktikal (latihan industri). 
Nak tau di mana...?? Sebab ramai diantara kawan-kawan DRC tak tau DRC praktikal DRC sebab DRC ni memang suka simpan rahsia... sangattt!! :P

Ok, nanti DRC bagi tau ok...
Hari ni DRC demam.. tapi tak delah teruk sangat.,,
Sampai je office pukul 8.10 pagi sebab jem keretapi lintas..hahaha..
Lepas tu, DRC diminta oleh manager untuk masu ke dalam office, DRC pun masuk lah... 
Diorang semua ada program kat luar, jadi DRC tunggu dalam office.. 
Dengan tak sarapan, duduk je lahh....
Sampai DRC tak boleh tahan lagi sebab demam dah nak terus merebak, DRC mintak bos untuk join program kat luar tu, DRC nak naik kenderaan sendiri..hehehee..

Antara tugasan DRC kat program tu adalah,
menyediakan makanan peserta program,
membantu melicinkan perjalanan program,
memjadi pemudah cara para peserta.
sekitar dalam tempat program

DRC pssssttt : DRC teringat dengan kata-kata seorang ilmuan, segalanya bermula dari Otak. Apabila otak mengatakan kita sakit, kita akan sakit.. Apabila otak kita menyatakan kita sihat, kita akan sihat. Kerana otak menerima arahan dari kita untuk bertindak. Jadi, DRC menggunakan kata-kata tu, bahawa DRC tak nak demam hari ni, DRC nak sihat dan menggagahkan diri untuk terus bekerja kerana ini adalah hari pertama.! Apapun, korang semua pun boleh buat macam DRC. InsyaAllah berkesan....hehehe

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...