pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Wednesday, November 16, 2011

Terima Kasih SAJE...??

tolong jangan cakap DRC gemOok.. ok..! :P

Assalammualaikum... Salam Satu Ummah..
DRC mintak maaf sangat2 pada bloggers sebab menyepikan diri buat sementara waktu...eceeh3..
Bukan apa, exam masih berbaki 2 paper.. dan paper untuk yang terakhir ni,
sumenya killer paper...
InsyaAllah habis je exam, DRC balik johor balik and semuanya kembali kepada neutral..

Gambar kat atas tu xde kene mengena dengan entry ok..
Hari ni DRC nak ajar korang sume tentang ucapan
TERIMA KASIH
mesti ramai yang dah tahu kan apa maksud terima kasih ni...
So, tak payah DRC nak explain panjang2...
Seharusnya, kita sebagai hidup yang bukan seorang dalam dunia ni perlunya ada interaksi.
dan setiap interaksi atau pun komunikasi akan ada permulaan dan pengakhiran.
Cuba kita tengok, kalau format menulis surat rasmi atau tak rasmi.
SURAT RASMI:
Sekian, terima kasih.
SURAT TAK RASMI:
Terima kasih daun keladi,
Ada kasih hntar la lagi.
Nampak kan..?
Dan diantara kita ni siapa yang tak pernah belajar buat surat?
Ok, malahan bukan surat je yang mengajar untuk mengucapkan terima kasih,
tapi
dalam Islam sendiri sudah diajar untuk berterima kasih...
ALHAMDULILLAH..
(terima kasih kepada Allah)
Salah satu ucapan kita tanda syukur @ terima kasih..
bukan susah sangat kan..?

Tapi apa yang menjadi masalahnya sekarang,
susah sangat ke nak sebut 
TERIMA KASIH??
cuba kita selidih diri kita... 
JOMMM~~

DRC psstt : gaya nak tulis macam artikel panjang, tapi belum ada masa yang cukup untuk menghadap laptop menyusun bait2 kata untuk buat artikel.. ada dah idea cumanya belum dilaksanakan lagi.... InsyaAllah.. Terima kasih pada yang join tu... a lot of LOVE dari DRC..
pergghhh! sapa dapat tu bertuah..! ^_^ anyway, barakallah buat anda yang sertainya..!

3 comments:

sis92 said...

terima kasih
^__^

budi bahasa budaya kita.

Tira Pengemis Maganda said...

cute~

ctk said...

ct selalu ucap trime kasih..hehehe

terima kasih DRC sbb ajak ct berkOlabrasi..hihi :D

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...