pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Monday, November 14, 2011

Balik Kolej Dan............................

Assalammualaikum... 
Ok, hari ni DRC nak buat entry time balik ke kolej pulak..
Hari tu da cter time balik ke kampung kan...

JADI INILAH CERITA BALIK KE KOLEJ DRC..
dady, mama, kakak hantar DRC ke stesyen bas...
Menunggu bas 'CEPATTTTNYEE EXPERSS'(dengan nada perli)
terpaksa ayah n mama tuggu hampir 1 jam dari jam 9.30 ~ 10.30mlm utk pastikan DRC naek bas...
Entah kenapa malam nak balik tu rasa macam taknak balik kedah jee..hahaha
disobabkan ada 5 paper berbaki,, takkan nak fail pulak kan.....
dapat je naik bas,, kedudukan DRC macam nih..
DRC dapat tiket 26.
 Bas 'Cepatnyeeee EXpress' ni tak buat single sit.. DRC punyalah doa taknak naik double-dacker punya bas, akhirnya dapat bas yg biasa.. tp takde single sit..
Dan yang 'BEST'nye DRC duduk sebelah amoyy~~!! :P
adduuiihh....!
Musnah impian nak tido dalam bas...ermm..
memang tak boleh melelapkan mata..
Apatah lagi keselesaan DRC...
DRC mengadu kat si babang (sepupu kembaq DRC tuu), 
mintak doa lah ada keajaiban berlaku, DRC dapat tukar sit...
dan alhamdulillah syukur..... akhirnya...

DRC dapat tukar sit dengan bro dok depan tuu..!
Allah sayang kat DRC.. ^_^
Bro tu pun dia dok sebelah perempuan yang bukan muhrim dia.. so,, 
DRC pun mitak la tukar sit.. dan dia OK je...
Alhamdulillah.. ada jugak yang memahami..
(harap2 bro tu baca blog DRC ni) :P
Thanks banyak2 kat bro tu.. dia student USM..
kalau ada masa, nak cari je bro tu ucap terimasss..
yela masa dia turun tu DRC sedang buat tahi mata..
lalalalalalallala~

DRC pssstt : Rezeki untuk kita berbuat sesuatu kebaikan tu tak pernah dihalang oleh Allah. Percayalah! Walaupun ada halangan dari manusia lain, tapi Allah tahu niat kita.. DRC ucapkan terima kasih bayak2 pada bro tu jugak.. tak sempat tanya nama.... DRC gelarkan Bro Sweater Hijau (DRC pun ada sweater mcm dia!).. TQ so much sebab tukar sit, dan tumpangkan bahu..kekekeehhh :P



5 comments:

Noor Adibah Binti A.Latif said...

balik kolej ehh ??

kenapa cik ibah balik Uitm Segamat taknampak pong DRC balik Tangkak?? huhu

DRceria said...

tengok la aktiviti DRC kt umah time gab exam tu... bukan kluar p mana pon..
masak, jaga adik2, kebun, tido, study....hahahah
sbb tu x jmpa..

Insan Biasa said...

nasib baik bro tuh paham ...
aku plak dr sp ke as fuh
hanya tuhan jer la yg tahu

Ckin Kembaq said...

Alhamdulillah..masih dilindungi Dia.. ^_^

DRceria said...

@InsanBiasa : kenapa bro..? dari SP ke AS jd ape2 ke...?

@CkinKembaq : Alhamdulillah... :D

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...