pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Tuesday, November 29, 2011

DRC @ Batu Pahat.

Assalammualaikum....
Hari Selasa yang mendung ni tak semestinya kita terbaring dan tido je kan
#buat mereka yang cuti SAHAJA (nak kasi korang jeles).
Seharusnya isilah masa lapang dengan pelbagai aktiviti yang paedah, tul tak cik bedah??
perjalanan cuti DRC diisi dengan ke kebun, baby sitter, dan menziarah. 
Baru-baru ni DRC sempat ke Batu Pahat untuk ke walimatul urus sahabat DRC.
Sahabat lelaki dekat KUIN..
Dia orang kedah tapi buat kenduri kat batu pahat (rumah abangnya)
DRC pergi ke sana dengan kakak, dan sepupu kembar RC tu...
tengok lah kami bertiga nih... B-)
sorry yer, driver kereta belakang. nak posing jap :P
Memang ke BP makan masa tak sampai 2 jam sebab DRC ikut highway..
Bertolak dari rumah jam 9.30 pagi dan sampai sana jam 11 pagi.
Macam awal lagi je kan nak g kenduri orang kawen..
Dalam perjalanan, DRC dapat SMS pasal 2 akaun FB DRC tuh..
cisss~~! Hilang mood 1 muhram hri tu.. 
So, bila awal lagi, kitorg pun nak jalan2 dulu beli hadiah utk sang pengantin...
So, DRC melencong ke Batu Pahat Mall (BP Mall)
cuba sebut laju2.. sayor ke say yo???
makan jap sebelum g kenduri. kat kenduri nanti malu nak makan plak.. heeee
kami pemalu ambil gambat time makan :o
si babang tanpa dedek~~
Ok, lepas je makan dan bershopping mene yang pertot, kiteorang keluar BP Mall kul 1.
Terus ke rumah kenduri kat kediaman felo UTHM.. 
Sorry, DRC call pengantin tu dia tak sampai lagi kat BP.. ermm..
tak dapat nak snap2 manje dgn pengantin...
DRC plak penyegan bila kat rumah orang (SANGAT!)
so tak snap2 lah... 

Lepas je salam dan ucap terima kasih kepada abang pengantin, DRC terus ke 
Ayer Hitam...! yeaahh!!~ 
#Shopping lagi
keadaan ayer hitam macam padang besar.
cukuplah ni je yang kami shopping... :P
Senarai shopping BP Mall & Ayer Hitam :
- barang kakak
- casing handphone kakak
- Ubi kemili untuk ayah dan mama
- bunga nak buat hantaran (HAA!!)
- plastik nak isi cenderahati majlis.. (HAA!! lagi)
- beg Upin dan Ipin untuk adik2 babang
THATS ALL.
takde untuk DRC kan..?? well~ i just kaki window shopping (cuci mata)

Lepas ke Ayer Hitam kiteorang terussss balik dan kepenatan..
Barulah DRC tau macam mana penatnya drive macam nih..huhuhu

DRC pssstt : apapun terima kasih kepada dady sebab bagi pinjam Subaru dia.. kalau tak memang naek bas or muto kapcai je lah ke BP... hehehe.. jugak kepada peneman setia DRC sepanjang highway yang mengantookan itu.... Tahniah dan barakallahumma kepada Saudara Shahrizan Abd Mutalib atas penghijrahan ke fasa baru dalam kehidupan. Tabah dan cekal terus sabar dalam mengharungi liku2 hidup berpasangan sambil study ni yer.... Semoga terus bahagia ke akhir hayat.
<3 (DRC lama lagi kot)






4 comments:

farahin izzati said...

laaa org batu pahat upenyer ngeee ^^

DRceria said...

@farahin izzati : eh,, bukan orang batu pahat,, pegi batu pahat je... rumah kt tmpat lain...

hyz said...

la... p kenduri kawen pown malu nak makan? haiyo..... eh anyway mudanyer kawan kamo kawen..

DRceria said...

@hyz : malu lah... sebab patotnya DRC ajak parents,, tp DRC da kene blajar g kenduri sendirian..hohOhoo..
eyh,, kawan DRC tu umur dia 28++ mcm tu lahh..hehehe. mude ker..??~~

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...