pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Monday, November 28, 2011

Apahal DRC ada 2 akaun FB..??

Assalammualaikum semua...
Alhamdulillah...
Dah masuh tahun baru tak lupa DRC nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU 1433..!
Macam mana sambutannya..? Meriah tak..?? Alhamdulillah..
DRC tak dapat nak bersama mereka dalam sambutan tapi DRC dapat meraikan bersama dengan contestant yang join contest DRC..
Semalam DRC kena pegi
 ke Batu Pahat untuk menghadiri kenduri kahwin sahabat DRC..
(kawan sudah.... anda..??) :P


Dalam perjalanan ke Batu Pahat bersama dengan kakak dan sepupu DRC alaa.. si kembar tu..
DRC dapat 1 SMS yang berbaur cemuhan..
Hilang mood 1 Muharam bila baca mesej tu..
SMS tu macam ni...
"Awat hang gedik ngat nak buat 2 akaun FB? Tak leh ada 1 ja ka..?? Payah nak contact hang tau dak?? Siap ada pages nih.. Ingat hang tu arrrtis ngat ka..?? Meluat!"
DRC abai kan je SMS ni sebab DRC malas nak layan orang jiwa mcm nih..
#padalah takde kredit.


Ok, DRC rasa orang macam ni DRC memang seharusnya mengambil peduli sebab dia menjadi pengkritik utama dalam pembinaan karier DRC..hahaha 
(ayat tak belah boleh?)

Apapun, DRC ucapkan terima kasih beramai-ramai sebab dia sudi menjadi 'peminat' DRC...
Yelahh.. DRC paggil dia peminat sebab dia mengikuti perkembangan DRC..
Dia tau DRC ada 2 akaun FB, ada pages, ada blog...
Dan dia tau nombor telefon DRC!


Ok, meh DRC explen kenapa ada 2 akaun FB yee...
Akaun pertama iaitu Deria Rasa Ceria I
Akaun ini telah ditubuhkan sejak tahun 2009. pada mulanya DRC menggunakan nama lain dan mestilah masa tu tak ramai friend lagi dan DRC baru masuk ke kolej.
Akaun ini DRC menggunakan untuk menjadi admin pages Blog Deria Rasa Ceria.
Dan juga meng'add' atau meng'approve' kawan-kawan dari sekolah tadika, rendah, menangah 1 & 2, PLKN, debat, KUIN (LELAKI SAHAJA) dan yang berkenan.hahaha
Mesti pelikkan kenapa akaun primary ni DRC khususkan kepada kawan KUIN (lelaki only). Nak tau kejap lagi..

Ok, akaun secondary iaitu Deria Rasa Ceria II pulak..
Akaun ini baru ditubuhkan awal tahun 2011. dan DRC hanya mengumpulkan kawan-kawan yang terdiri daripada :
Bloggers, Adik-adik fasilitator, kawan-kawan fasilitator, dan kawan-kawan KUIN (Perempuan)

Sebab DRC asingkan kawan-kawan KUIN antara laki dan perempuan adalah, sebab DRC memang nak mengasingkannya pon..
1. DRC akan lebih on9 menggunakan akaun pertama.
2. DRC akan lebih banyak upload gambar menggunakan akaun pertama.
3. DRC akan lebih banyak 'bersuara' menggunakan akaun pertama.
Entahlah... DRC sebenarnya tak berapa nak selesa bila gambar2 DRC dijadikan bahan oleh kawan2 perempuan KUIN. 
#Actually DRC dah ada pengalaman budak perempuan sekolah gosssssip pasal DRC walhal dalam alam maya ni je pOn..!
So, memang pada asalya DRC tak nak approve sebarang request dari kawan-kawan perempuan kat KUIN tapi itupun ada yang bising cakap DRC sombong..
SO, sekarang dah ada 2 akaun jangan nak kata DRC sombong plak...
DRC just tak nak campur adukkannya..hehehe

Mungkin explenation tak masuk akal tapi tulah yang DRC boleh bagitau sebabnya..ok...
Sapa yang ada dalam kategory mana- mana antara 2 akaun tu,, bleh la add DRC.. :P

DRC psssst : Rasanya dah terjawab segala keserabutan 'peminat' tu...hahaha.. Lagipun DRC rasa dia memang mengambil berat tentang DRC. terima kasih sangat2 atas ke'caring'an anda.. Hehee.. Nanti DRC post pasal cerita masa DRC kat Batu Pahat yer... 

2 comments:

CekbOlat-bOlat said...

oOo.. biase la tuh ^^" nk add jugakk ^^"

Ckin Kembaq said...

Tudia.....smpai.mcm tu.haih dia care sgt tu.hoho

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...