pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, October 20, 2011

K E H I L A N G A N


Boleh DRC pinjam bahu sesiapa tak yang halal bagi DRC...?????????
ermmm....hummm........

Taktau nak ngadu kat sape.... (eh, buruk muke kau nangess...!) 
Lantakk laaa.. Mana ada aku nangess!!!
Hurmmm... Rasa nak tulis puisi laa... Tak tau nak citer cam ne...

Bukan mudah menghadapi sebuah kehilangan
Bukan senang merasai sebuah pemergian...

Mungkin ada yang berkata,
Aku punya pengalaman sebelum..
Tapi sekuat manakah untuk aku merelakannya..?

Lakaran sebuah ikatan yang tercipta
Bukan mudah dipadam dengan 
Sambaran api membara
Semburan air mengalir
Ia kukuh seperti tembok bergerigi

Apabila Ayah sanggup membungkus semua pakaian dia...
Kerana tak sanggup menanggung rindu..
Apabila Mama ketawa sinis dengan kesunyian tanpa dia..
Kerana tak mahu zahirkan rindu...
Apabila Kakak dengan sedih membuat entry rindu...
Apabila Aku yang jauh merasai rindu itu...

Benar, Kau pinjaman dariNya
Kehadiranmu yang menceriakan suasana dan memberi seribu tawa
Menjadi bahan kepada sebuah cerita satu keluarga
Membuat diriku terjaga dari lena pagi...
Kau pergi bersama yang layak mendampingimu...

Kami percaya
Ada hikmah segalanya
Janganlah Kau pernah lupa 
Segala terjadi antara kita
Biar jarak memisahkan
Tapi hati tetap bersama


     

Ku pasti merinduimu..... 
 <3 <3 <3 <3 <3 <3

DRC pssssttt : Satu lagi kehilangan yang DRC hadapi yang buat DRC sungguh tak bersemangat dan DRCeria yang kurang Cerianya...ermmmmm..... Baby kat atas ni adalah adik sepupu DRC yang DRC anggap macam adik sendiri.. 3 tahun lebih dia dok dengan kami, dan akhirnya ibunya dipindahkan tempat kerja di Negeri Sembilan, dan dia terpaksa ikut... sedeyyyhhhh!!!!!!!!!!!!!!!! :-'(
DRC dapat tau pun bila baca blog akak DRC, Cik Nurul Jannah Musa. Akak bagitau, ayah suruh mama simpan (bungkus) baju-baju acib sebab ayah taknak tengok sebab rindu sangat...ermmm.. Ayah DRC tak pernah macam tu pon sebelum ni....ermm... Pemergian Acib memang dah kiteorang jangka cuma masa tu tak tau,, tapi kenapa time DRC tak jumpe...!! DRC ingat lagi sebelum DRC balik Kedah, Acib demam... Dia merajuk dengan DRC... Tapi DRC pujuk naek kereta hntar DRC naek bas, dia ikut... Dukung die.. Manje benar malam tu...ermm.. Dia nak CD Boboboi, tapi DRC tak belikan...ermmm... Sedeyh laaa.. Tak nak la citer,, nanti basah keyboard ni....hmm.. 
DRC dah start study week.. so, mungkin DRC akan mengadap buku dengan lebih berbanding laptop.. OK.. TQ yang sudi doakan DRC kembali CEEERRRIIAAA!!! InsyaAllah... ^_^

5 comments:

Titisan Hujan said...

t boleh p jpe kn
jgn sedih2
ujian time nk exam cmni lh

DRceria said...

hurmmm... insyaAllah leh jumpa... Tapi kesian kt Ayah n Mama yg kesunyian tanpa jeritan budak ni...ermmmm

ctk said...

huhu..ase sedih la plak..msti kuarga dia rindu...erm..al fatihah~..sabar ye kawan..huhu

Fabulous Me said...

Hello adik DRC, xmo sedih2.. Dia ade je kan? InsyaAllah boleh jumpe sll nanti. Jasa DRC dan famly pasti die takkan lupe sbb dr kck bsama dia..

'Bahu entry' blog sentiasa ada, cerita je.. Kami kompem dgr..

khairul said...

jgn bersedih ya

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...