pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Saturday, October 8, 2011

Facebook dan Seks??

stress on red highlight statement.
Astagfirullah...... mengucap panjang DRC bila tengok gambar yang dikirimkan oleh kawan DRC kat emel DRC.... DRC terkejut sebab orang yang chatting tu sungguh DRC kenal.....ermm...

Entahlah.... DRC baru je post tentang 'DARA bukan penentu Kebahagiaan'. alih2 cek emel dapat benda yang lebih kurang dan ada kaitannya... TQ 2 my fren yang emelkan benda ni...
Bukan niat untuk mengaibkan (DRC da tutup elok ok), cuma mahu menegur secara general/umum dan mengingatkan dri sendiri supaya tidak menyalah gunakan laman sosial... (fuhh! naseb baek DRC deactivate jap FB)...

Penyalahgunaan laman sosial kini kerap berlaku! ini membimbangkan semua pihak... Jika dulu, penyalahgunaan DADAH menjadi ancaman kepada kita tapi sekrang penyalahgunaan FACEBOOK adalah perang saraf yang dilancarkan dalam diam! 
Facebook / laman sosial yg laen adalah tempat untuk mencari kenalan dan merapatkan hubungan silaturrahim, bukan merapatkan hubungan sulit/skandal/seks dsb!! Ini menyalahi! bukan sahaja menyalahi undang-undang tapi ternyata menyalahi akidah kita sebagai MUSLIM...

Lantas, DRC menyeru kepada diri sendiri dan kawan-kawan untuk tidak terjebak ke kancah kemusnahan gara-gara Facebook! Jagalah diri anda sendiri kerana maruah itu terletak ditangan anda.. Berfikir gunalah hati jangan ikut hati.... Bertindak guna akal jangan ikut suka... Ingat! Selagi kita hidup mungkin kita boleh aksess FB kita, tapi bila kita meninggal, siapa nak aksess untuk kita, delete segala2nya.... Saham akhirat anda mungkin jatuh melonjak2 dalam neraka....

DRC psssstt :: Bahaya niH!! ada tak cara untuk kita membendung gejala macam ini?? korang rasa macam mana???

4 comments:

Fatin Mraz said...

betul tuh DRC, bertindak menggunakan akal...

ctk said...

huhuhuhu.....mana kamu dapat..bahayanyerr

DRceria said...

ustazah CTK --> kan DRC da habaq,, DRC dapt dari emel yg dikirim oleh kawan...

syafiqakarim said...

err.zaman sekarang semua guna kan lutut

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...