pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Wednesday, October 12, 2011

4 Fakta HOT | Rakyat Malaysia Gila Seks..???ish3.....



Apakah benar orang Malaysia Gila Seks? Kalau nak tanya diri sendiri mestilah jawapannya TIDAK. Siapa yang nak mengaku dirinya gila SEKS. Tetapi begitu banyak kes yang merujuk pada kelakuan seks yang terutamanya salah di sisi undang-undang sering kita baca atau dengar. Contohnya kes rogol yang memang kita tidak dapat nafikan telah meningkat setiap tahun. Boleh dikatakan senaskhah surat khabar memang tak sah kalau tidak menyiarkan berita kes rogol setiap hari. Contohnya, Kes yang terkini dan hangat diperkata- Cikgu rogol anak murid 10 Mei 2011

Fakta Pertama
1. Itu baru satu kes yang kita baca, cuba tengok pula statistik kes rogol (bagi semua kategori : bawah umur, remaja, berumur, dll) di seluruh negara dari tahun 2000 – 2008.
maklumat dari Persatuan Republik Melayu
Bil Tahun Kes Rogol
1 2000 1217
2 2001 1386
3 2002 1431
4 2003 1324
5 2004 1698
6 2005 2431
7 2006 3098
8 2007 3414
9 2008 4959
fakta menarik : Timbalan Menteri Keselamatan Dalam Negeri, Fu Ah Kiow, di Dewan Rakyat menyebut pada tahun 2007 sahaja 5.7 kes sehari di Malaysia ataupun hampir 1 kes rogol setiap 4 jam. Dan pada tahun 2008 dah meningkat kepada 13.7 orang sehari.
p/s – ini hanya rekod bagi kes rogol yang membuat laporan sahaja. Cuba bayangkan berapa banyak lagi yang tak dilaporkan dan direkodkan. Mesti dah berkali ganda..:-( renung2kan lah
Pada bulan Mac yang lain, Sidang Dewan Rakyat telah menyatakan “Sebanyak 9,575 kes rogol di bawah umur direkodkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tempoh lima tahun sejak 2005″ untuk berita penuh : Utusan Malaysia
Apa akan jadi dengan anak-anak bangsa kita yang tidak cukup umur ini tetapi telah dibayangi dengan trauma yang menghantui hidup mereka. Tidakkah semua perogol ini pernah fikri untuk kebaikkan anak-anak ini? Kenapakah mereka sanggup merosakkan masa depan anak-anak bijak pandai ini hanya untuk kepuasan mereka ?
Fakta Kedua
2. Satu survey yang dilakukan pada tahun 2010 oleh Durex (brand kondom) telah menunjukkan Malaysia adalah antara negara yang mempunyai budaya seks bebas ke-TUJUH paling tinggi di dunia.Buktinya : sengoti




Dari report Durex :
7. Malaysia
According to the Durex survey, sex culture generally conservative country, but a lot of controversy behind it is happening, one example: whether sex education should be held in college or not? Behind the controversy, by Durex, there are facts that indicate if the Malaysian people have a high level of horniness. For example: Minister-level officials (Health Minister) was forced to resign because of his sex scandal in January 2008.

Apa lagi yang kita nak katakan? Any komen ke tentang hal ini? Kita selalu sangka Jepun sepatutnya lebih tinggi dari kita tetapi mengikut survey ini, lain pula ceritanya … Renung2kan
Fakta Ketiga
Satu data laporan yang diambil dari Nationmaster.com (2009) mengenai kes rogol di seluruh dunia telah menunjukkan Malaysia kini berada di tangga ke 38 bagi bilangan kes rogol yang direkodkan. Menurut blog Selangor2u “Mungkin sebagai sebuah negara Islam yang kita bangga, berada pada tangga 38 bukanlah sesuatu yang boleh kita banggakan.”

# 34Switzerland:0.0539458 per 1,000 people
# 35Belarus:0.0514563 per 1,000 people
# 36Uruguay:0.0512295 per 1,000 people
# 37Lithuania:0.0508757 per 1,000 people
# 38Malaysia:0.0505156 per 1,000 people
# 39Romania:0.0497089 per 1,000 people
# 40Czech Republic:0.0488234 per 1,000 people

Fakta keempat 
Satu carian di Google Trend yang dilakukan oleh blogger untuk mencari tempat/kawasan di Malaysia yang paling ramai mencari mengenai “seks” pada Mei tahun 2010 – Mei tahun 2011.


Nampak orang di Klang yang paling banyak melayani enjin carian Google untuk pencarian mengenai “seks” dalam masa 12 bulan

Kali ini pula satu lagi rekod oleh Google mengenai KEYWORD “seks” apa yang paling ramai dicari di Google search sepanjang 30 hari yang lepas. Jangan terkejut dengan result analisisnya. Tak perlu kena explain la screenshot ni. Pandai-pandai la faham :-)




DRC psssssttt : Ya Allah.. terkezzuttnye DRC dapat tau fakta nih!! Fakta yang sahih!! Memang benar lah... Hurmmm.. Apa nak jadi dengan diri kita?? Sudahlah MERDEKA ditahap setengah abad, tapi masih DIJAJAH oleh perang saraf! Kemonnlaahh..... Dunia ini takkan hidup lama... Allah takkan duduk diam... Pasti ada balasan menanti.. Kalau nak tau, ce try buat macam tu (kat atas)... Nanti tau le..... Insaf....Insaf.....Insaf...

2 comments:

ctk said...

ish2...ranking sal bende2 baik xder plak naek, bab ni banyak je..hahaha

DRceria said...

tu la pasai nye pon... payah kan dok malaysia ni.. kene tukar kerajaan kot... opsssssss~~!!

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...