pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Saturday, September 17, 2011

Rakan Kolej DRC "RETISSSS" hangpa ada??.... o.o

Assalammualikum... tok.tik...tok...tik.....


dah pagi pon, nak dok atas tilam lagi buat ape???hehee.. rejeki tak mai kalu dok saja2 pagi2 ni... kena buat sesuatu even blogging kan???kehkehkhe.... >.<


hari Sabtu yang membozzaan kan..! tatau la.. padalah asssingment melombak ni ha, projek bertimbon ni pon..! mana pergi mOOd...??? O.O betul la...

ok la.. today's post DRC nak share tentang beberapa kejayaan sahabat-sahabat kolej DRC yang merangkul 'award' sebagai finalis untuk beberapa program realiti di TV..waah.. kelassss seeyhh! rejeki diorang kot..haaa.. pasal rejeki lagi.... retiss tu ARTISSSssss ok.. jgn tak paham ler...


1. IMAM MUDA  II - ASTRO OASIS



Imam Muda AMMAR- penuntut di KUIN (sama kolej dgn DRC) tapi jurusan berbeza.. beliau tidak berapa aktif di kolej tapi memang terkezzut bila dia tercalon untuk finalis Imam Muda.. rejeki kan??? mungkin sebab dia selalu bagun pagi walaupun hari cuti.... (ehemmm.. terasa denn.)
Imam Muda AMMAR juga berjaya merangkul sebagai pemenang tempat ke tiga... Alhamdulillah... REJEKI....REJEKI.....


2. SOLEHAH - TV AL HIJRAH



Maryam Sa'ari yang berasal dari Kuala Terengganu. Akak Maryam ni (dah biasa panggil akak kat kolej...so jgn jelessss :p) seorang perwakilan dalam Majlis Perwakilan Pelajar (MPM kt KUIN). Dia memang best.. setakat yang DRC kenal, Kak Maryam memang intelligent dan workaholic.! yeahh! memang sollut dengan dia bila bab bekerja dalam organisasi. Kak Maryam pun ada blog. Banyak post dalam blog dia mengisahkan tentang dunia Islam itu sendiri. DRC mendoakan Kak Maryam Sa'ari berjaya dalam program...Amin... REJEKI...REJEKI...
sebenarnya ramai rakan kolej yang masok audition Solehah ni, tapi REJEKI kak Maryam (kak yam)... mungkin jugak kak yam suka bangun awal pagi walaupun hari cuti........... >.<


So, hangpa bila lagi...? eh, dok tanya orang.. DRC bila lagi??hehehehe.... DRC menilai diri sendiri yang tak berbakat, tak berupa, tak beruwang, tak berpengalaman, tak berbudi pekerti...huhuh.. (Siapalah akuuuuuuu~~)


InsyaAllah, rejeki ni kalau dah ditetapkan oleh Allah, takkan kemana... Kalau DRC terpilih kat mana-mana program TV ke, radio ke, itu semua kerja dan urusan Allah... yang penting kita usaha dengan sedaya kudrat kita untuk menjadi yang terbaik.! DRC sentiasa mendoakan sahabat-sahabat DRC yang masok AF kersss (macam ade!), Malaysian IDOL kersss, Akademi al-Quran kersss, AKademi nasyid kerssss, Malaysian Top Host (yang ditunggu-tunggu :p) kerss... semuanya mendapat rezeki yang halal dan diberkati oleh Allah...


Sebelum post ni menutup tirainya, sebelum DRC terlupa ada seorang lagi sahabat kolej DRC yang merangkul gelaran Juara Akademi al-Quran musim ke-3 iaitu Fakhrul Radhi yang kini menganggotai kumpulan Nasyid UNIC. Jom dengarkan alunan ayat suci al-Quran dari beliau semasa final AQ3..



Surah Ibrahim Ayat 11-17.

pssssstttttt : DRC tak de keyakinan macam depa untuk berhadapan dengan kamera...huhu... tapi kalau ada REJEKI tak kemana kan?? >.<
DRC tunggu annoucement finalis Program Ustazah Pilihan (astro oasis) hhehehe


JOM LIKE PAGES IMAM MUDA AMMAR
Imam Muda Ammar


JOM FOLLOW BLOG MARYAM SA'ARI
Illusi Mindaku

JOM LIKE PAGES FAKHRUL RADHI
Fakhrul Radhi UNIC

jangan ketinggalan.........
JOM LIKE PAGES BLOG DERIA RASA CERIA
DERIA RASA CERIA

>.< tq sumee...

5 comments:

ctk said...

wah .., rakan DRC semua berbakat eh...REJEKI REJEKI..hehe.. xlama lagi DRC pulak :D..eh sebenarnyer kan retis tu ape???hahaha. sorry, xphm base :D

DRceria said...

@ctk --> RETIS tu ARTIS... saje penggunaan merosakkan bahasa dan pustaka....kalu lps ni DRC abis la... AAron aziz pun xdpt cari makan taUUu...

ctk said...

owh..artis...haha...sOrry2...lau gitu .xyh la DRC jadi RETIS, cian aaron aziz...nti ank dy nk mkn ape :P

hyz said...

wahhh kawan dia da fofular lah...

DRceria said...

@CTK --> hohooo... alaaahhaii.. tu baru aaron aziz, anuar zain pun bleh kalah tauuu..
@hyzz --> kwn2 DRC mmg fofularrr including you! >.<

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...