pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Friday, September 23, 2011

Pengguna TAK PUAS HATI dengan Facebook!







SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Para pengguna Facebook kelmarin memberi reaksi tidak puas hati tentang beberapa pembaharuan yang dilaksanakan di laman rangkaian sosial tersebut.
Di Facebook, orang ramai meluahkan ketidakpuasan hati mereka dengan mewujudkan laman bertajuk 'Petisyen untuk menentang tapak web baru Facebook' manakala laman serupa, #NewFacebook turut diwujudkan di Twitter.
Sebahagian mereka mengadu bahawa perubahan terbaharu Facebook dibuat untuk meniru pesaingnya, Google+ dan perkhidmatan mesej perkongsian berita di Twitter.
"Ramai yang berasa tidak berpuas hati tetapi tiada seorang pun yang akan berpindah (menggunakan laman jaringan sosial lain)," katanya.
Para pengguna Facebook sebelum ini banyak membuat aduan tentang perubahan dalam laman sosial berkenaan tetapi mereka kemudian berusaha untuk menyesuaikan diri dan masih menjadi pengguna setia laman web itu.
Komen negatif itu disuarakan sehari selepas Facebook mula melaksanakan beberapa siri penambahbaikan dalam apa yang dinamakan oleh pengasasnya Mark Zuckerberg sebagai 'musim pelancaran' untuk ciri-ciri terbaru.
Ciri News Feed di Facebook yang memaparkan kemas kini daripada rakan-rakan kini memberi fokus kepada penghantaran penting dengan paparan imej yang lebih besar berbanding sebelumnya manakala kolum sembang Ticker pula ditambah untuk perbualan dalam masa sebenar.


GAMBAR fail menunjukkan Mark Zuckerberg di ibu pejabat Facebook di Palo Alto, California pada 5 Februari 2007.

Selanjutnya KLIK DI SINI

DRC psssssssssssttttt : Lama-lama semuanya boleh dikongsi.. Maklumat peribadi diceroboh dan menularlah jenayah siber... Jangan menyesal kemudian hari dah la... DRC rasa pun macam malas je nak berfacebook sekarang ni,, baik handle FanPage tu je... xpayah la nak chatting-chatting..kekekehh...


Mark Zuckerberg :> Hang jangan ingat hang kaya buleh buat suka hati ja nohh... :P

2 comments:

ctk said...

ct pon xske sangat yg baru neh...xphm mne...tp maybe mula2 je kot..lama2 terbiasa la..hOhO...

DRceria said...

ermm... naseb bek la DRC deativated buat sementara waktu...kekekeh..

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...