pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Friday, September 23, 2011

Mat Sabu VS Zizan

  VS

Assalammualaikum semua ahli ceria....!!! waaahhh... panassss pulak hari jumaat ni...
DRC sibuk p makan kat umah orang yg jemput untuk perabih kan makanan diorg...huhuuh...
Tapi DRC taklah kembOng sangat.. still on my weight <50kg... (ringan kan?)

Ok, hari ni DRC mengajak anda untuk semua membezakan antara mereka berdua di atas...

Baru-baru ini kes Zizan didakwa mempersendakan agama dengan menyebut kalimah syahadah menjadi bualan hangat di blog dan media... sangaaattt paaanaasss.. apabila Zizan membuat kenyataan MAAF, dan ada pula sesetengah pihak yang cuba untuk menegangkan kembali dengan menyatakan ada golongan tidak berpuas hati dengan kejayaan filem tersebut..

Lewat bulan lepas, isu Mat Sabu didakwa menghina pejuang kemerdekaan dengan beberapa fakta yang dikira salah di sisi kerajaan.

Jom rewind balik apakah dakwaan tersebut :




Yang ini juga...




Persoalan DRC kepada anda... Siapakah yang DIDAKWA menghina Agama dan Merdeka? Manakah yang benar? Manakah yang lebih dahsyat timbangannya di akhirat nanti??
Siapa diantara mereka yang akan menerima azab di sana atau menerima hukuman di dunia??


Jika anda, apakah yang di fikiran anda? Agama atau Merdeka?

4 comments:

ctk said...

kalau ct...terpulang pada Allah untuk menilai nya..kita sebagai manusia xder hak...sbb DIA lebih layak dan sesungguhnya DIA maha mengetahui:)


p/s : ct bg pndpt gitu sbb ct pon xthu yang mana buruk, yang mana betul..hanya allah yang layak tentukan pahala n dosa :D

DRceria said...

kita sbgai manusia, kita boleh menilai, tapi yang mengHukum itu Allah.. penilaian kita hanya terletak pada mata dan hati,, tapi jangan lah sampai kita membenci sesiapa...

eddy syrol said...

sebab mat sabulah now fakta sejarah dlm buku teks sejarah nak di gubal..hikmah juga tu kan? hantu bonceng mmn no comment.. org kita biasalah, kalau bab tengakkan benang yang basah, mmg number 1...

jom singgah sini
yazidy tak suka pura-pura


Hizami Li cakap pasal daniel adie

DRceria said...

huhuuuu.... macam2 la dunia ni kan.. so now, kita yg blogger, salaku medium tak arus perdana kita juga boleh memberi fakta2 yg sebnarnya FAKTA...

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...