pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, September 15, 2011

CINTA : Siti Nurhaliza VS Najwa Latif

  VS
suke gambar CT tudung litup..

Assalammualaikum semua bloggers and readers...
Waahh... berseri nampak hari ni.. mesti ceria bila baca Blog Deria Rasa Ceria ni kan??
huhuuh..


ok, post hari ni DRC nak mengajak anda semua untuk menilai tentang 'CINTA'. hahaha..
bukan menilai sapa bagus ke tak, tapi hanya untuk berkongsi rasa bersama kalian...


apapun kita dengarkan klip video bawah ni dulu, ok:::






SITI NURHALIZA - BUKAN CINTA BIASA.. nice kan song ni..?? liriknya pun mantap... 
antara lirik yang menjadi kegilaan orang pada zaman tu,,,
"Cintaku bukan di atas kertas,, Cintaku getaran yang sama,,,,,"


Lepas Bukan Cinta Biasa, kita didengarkan pulak dengan CINTA MUKABUKU... 
jom layan klip diaa...




NAJWA LATIF - CINTA MUKABUKU....
boleh la kita katakan lagu ni pun nice and sweet je...


apa yang DRC nak 'pssssssstt' kali ni adalah perbezaan DUA JENIS CINTA. iaitu cinta yang bukan di atas kertas dan cinta dari mukabuku..kan berbeza... dari sudut penyanyinya juga berbeza, liriknya juga dan segalanya....


Namun 'point' yang DRC nak bawakan kepada anda adalah 'nilai' atau value  sesebuah cinta walaupun ianya hanya lagu dan rekaan semata-mata... DRC tidak menyatakan cinta yang berputik dari mukabuku sesuatu cinta murahan, cuma DRC nak tonjolkan teknologi di era kini cepat dan mudah untuk kita akses walaupun perkara yang TERRRmahal dalam hidup kita iaitu CINTA.


Pada peringkat lagu Bukan Cinta Biasa menjadi kegilaan masih lagi kita mengamalkan surat cinta yang mana menggunakan kertas sebagai penghubung... Dan peringkat Cinta MukaBuku pula kegilaan Facebook menjadi ketara atas faktor teknologi yang semakin canggih...


Konklusinya, sebuah cinta itu akan menjadi ternilai apabila kita bijak untuk menilai datangnya dan kemana arah tujunya cinta tersebut. Ya, cinta yang hakiki adalah sebuah cinta yang mengerti dan membuatkan kita terpesona dengan keindahan cinta tersebut atas landasan yang benar...Apapun kita seharusnya bijak untuk meniali sesebuah cinta itu... Ingat, Cintai Pencipta Cinta sebelum kita Mencintai kerana itu CINTA ABADI..

8 comments:

Christian Tadeo said...

hello, nice blog you have, i am thinking you might like to exchange link with me so i can visit you everyday if i have my time, if you want to please visit back here and comment on the exchange link section so i know, thanks! http://literasura.blogspot.com

DRceria said...

@christian tadeo -- tq. i will...

hyz said...

x minat najwa latiff...... sy juga x bape minat siti... tapi jika diberi pihan memilih antara 2 lagu tersebut, saya pilih siti....

DRceria said...

@Hyz -- waaahh... ur taste msti lain dr yg lain kan..???hahaa.. xmnat siti either najwa latif...huhuhu...

ctk said...

cinta melalui teknologi dan teknologi....nice pOst..

tp cintai melalui ibadah lg bagOs..cintai lah tuhan mu yang satu :D

DRceria said...

@CTK --> btul tu... cinta melalui ibadah.. yg pentingnya pd DRC walau apa cinta itu pada kita, kita harus terimanya dengan hati yang terbuka... redha itu baik kerana Allah dah titipkan apa yang terbaik buat kita...

ctk said...

betOi2...jOdOh di tangan tuhan..dia lebih tahu apa yang terbaik buat kita..sO,jgn la frust sangat lau putus pOn..msti adew yang Allah sediakan untOk kita...hehe

DRceria said...

hagaagaaa.... betul la kata CTK...

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...