pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Saturday, April 27, 2013

Presentation Assignment Graphic Design..

ASSALAMMUALAIKUM

Salam sejahtera, salam integriti... 
Dah nak final exam ni macam-macam assignment kena submit, macam-macam presentation kena buat.. Haihhh! (jangan mengeluh! tak baik). Ha... Jangan mengeluh! Sebab kalau kita mengeluh tanda kita letih dan bila letih aura negatif dalam diri kita semakin membesar dan menular..! haha
So, walaupun kerja banyak, menimbon-nimbom, jangan mengeluh ye...
kita cuba positifkan diri kita untuk kerja-kerja itu semua kita mampu selesaikan..! yeahh!

Ok, baru-baru ni DRC sibuk juga menyiapkan design untuk assignment Graphic Design Communication DRC.. Subjek ni tak ada final exam. So all project di kira sebagai markah untuk final exam. Sebab tu kena buat betul-betul..

Tugasannya memerlukan kami mencipta satu syarikat, dan membuat design untuk syarikat kami dalam 6 elemen :

1. T-shirt
2. Coaster
3. Paper bag
4. Note pad
5. Special souvenir  item.
6. Logo

Sebagai pelajar media, DRC memilih untuk mencipta satu syarikat media yang baru.  
Dengan trademark dan motto media yang neutral dan transparent, DRC mencipta nama
Wise Media Sdn. Bhd.
Iaitu sebuah syarikat media yang mengeluarkan stesyen TV, stesyen Radio dan surat khabar
yang neutral (tidak berpihak untuk mana-mana pihak) dan telus..

Kat bawah ni adalah design item-item yang DRC sediakan untuk korang semua komen..
Jangan tak komen tau..


Logo Wise Media
Note pad WM
T-shirt depan
T-shirt belakang

Coaster (pelapik cawan/gelas)

Paper bag depan

Paper bag belakang

sourvenir item WM

Jadi, begitulah design untuk subjek Graphic Design semester ini..

OK, sekarang ni DRC dah nak mula bersengkang mata untuk study and buat revision sikit (bukan sikit tapi banyak) hahaha..
Doakan DRC baik kesihatannya dan dapat jawab exam dengan betul ye..

Tarikh exam DRC :

2 Mei 2013 
- Technical English
- Psychology

16 Mei 2013
- Sociology
- Marketing

InsyaAllah... :D

DRC pssstttt : Mood study dah nak mai... Tapi mood nak balik PRU pun nak mai... Sambil-sambil tu, kawan-kawan jom lah kita ke PWTC, ada Pesta Buku Antarabangsa kat sana..! Ayuhhh datang ke booth Karangkraf yang sebesar Giant tu.. hehehe..

3 comments:

TehaaNFM said...

Good Luck for final exam ;)

TehaaNFM said...

Good Luck for final exam ;)

DRC said...

thanks @TehaaNFM good luck to you too..! :D

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...