pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, February 9, 2012

REVIEW | Filem Journey 2 : Mysterious Island


ASSALAMMUALAIKUM

Korang dah tengok belum Journey 2 nie???
Ok, DRC just nak kongsi pengalaman tengok filem nie..
memang superb...! 
Biasalah... First time tengok wayang 3D, ada sponsor pulak tu...
Alaaaahaaii~~~ 
Semoga sponsor tu murah rezeki dan boleh sponsor lagi tiket filem-filem 3D akan datang..hehe

Sedikit nak review.. 
1. Filem yang tak membosankan setiap detik ada saja yang menarik.
2. Penulis skrip mungkin telah mengkaji skrip mana yang perlu dan tak perlu untuk diceritakan. kerana setiap saat, skrip untuk pelakon tiada yang membosankan.. DRC lebih suka filem macam ni. Tak meleret-leret skrip nya untuk memudahkan penonton memahami perjalanan filem.
3. Perjalanan filem memang tidak membosankan. DRC menggemari watak ayah budak perempuan tu.. Dialah yang menghidupkan suasana tidak menjadi boring..
4. Tapi ada babak-babak yang DRC jadi pusing sikit. Babak helikopter yang terhempas 'digelapkan' memang DRC tak puas hati.. Lagi best kalau effect 3D boleh dibanyakkan untuk babak tu.. Lagi satu, babak lari atas telur mengkarung tu, memang tak masuk akal sebab ada babak yang diorang lari kat atas tanah... Kan dah tau yang dipijak tu adalah telur, tapi kenapa nak lari-lari lagi atas telur, jalan je lah atas tanah...hahahaha..
5. Secara keseluruhannya DRC memang puas hati menonton walaupun effect 3D tak banyak..
6. DRC bagi 4.5 BINTANG untuk Filem ini...
7. Jom tengok sikit sebanyak babak yang DRC suka.
Bayangkan kalau dapat naek lebah...  ^M^
Suke pakcik yang sebelah kanan nie..hahaha!

DRC psssssstt : Nak tengok tak kalau Filem Islamik Malaysia bereffect 3D??? Tunggu.......... InsyaAllah akan ada...hehehe.. Mesti ramai tak percaya DRC tengok filem barat kan?? Haaa.. Bukan apa, sekali sekala kita buka minda kita tengok cara pemikiran orang barat.. walaupun tak belajar kat sana, atau tinggal kat sana, kadang-kadang budaya barat ada dalam filem atau drama mereka... Jadi, tak salah kalau kita buat kajian dari filem.. TAPI INGAT! Janganlah tiru benda yang negatif. Jangan sibuk ikut budaya diorang.. Kita ada cara dan budaya kita... Macam mana orang barat boleh kaji al-Quran untuk menghanyutkan orang Islam, macam tu jugaklah kita kena kaji budaya barat untuk lawan balik perang saraf dari mereka... Ayuh!! Kembalikan semangat jihad kita. ^_^
Macam nak bawak balik je spek 3D nie... :P
Jam 11.30 pm @ Alor Star Mall

5 comments:

hyz said...

ada baca review filem ni sebelumn ni.. 3d x banyak pun. rugi tgk 3d. haku x sempat2 tgk citer ni. huhuhu

Noor Adibah Binti A.Latif said...

peh.. serius best ek?? ibah belom tengok lagi!! wah2 DRC tengok pon 3D kot... untung laaa kan..

ctk said...

xpernah tgk wayang ada 3D...bes ek??????sponsor la ct....hahahaha

CekbOlat-bOlat said...

ececeh.. DRC kemain lagi..
okay2.. bolat tengok gk nnt ! tengss

Zaki Muhammad said...

sempat tgk
tapi tgk poster je la
hahah
movie belum lagi
hurmm
sape nak belanja ni?

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...