pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Friday, December 9, 2011

REWIND 2011 : Sebelum buku ditutup #1

Assalammualaikum... Salam ceria... bahagia selalu.. kann....???
Lama rasanya DRC tak bercetoleh kat blog..hahahaa..
Siapkan kerja-kerja studio yang tertangguh...huh! letizzz~~
Yelah... Pagi kutip durian, pergi kebun, penat malam pulak nak update blog da x sempat...
Ok, seperti tahun-tahun sebelum ni,bulan disember ni DRC biasa buat rewind kehidupan sepanjang 2011. Kenapa ye..? Ini adalah salah satu cara untuk DRC ingat balik apa yang DRC post dalam blog dan kisah-kisah sepanjang 2011.. Kira macam muhasabah jugak la teeeuuuww!...
Ok, untuk kali ni DRC rewind dari Januari sampai Mac dulu... jommmm~~

JANUARI
1.
Awal januari 2011, DRC tukar header baru.... Seingat DRC, template ni DRC tukar selepas tukar header baru.... Alaaa.. header yang ni lah..
Korang tau x, lepas je DRC post header ni kat facebook ramai yang cakap header ni macam xde ape2..hahaa... ok,, DRC tak kesah sebab DRC x nak crowded sangat header sebab simple is nice..
2.
OK! Tarikh ni yang selalu DRC post kat blog..ahahahaa.. that's my day! Ok, Ramai yang doakan DRC panjang umur, murah rezeki...dsb.. terima kasih semua... masa tarikh 7 Januari ni, DRC da rasa DRC tua dah.. sebab baru masuk umur puluhan..hahahhaaa.. 
yelah... 20 = 11, umur 20 = tahun '11..hahahaa....
DRC tak dapat snap apa2 time bufday, yelah sebab masa tu buzy sikit.. ada la jugak kek yang kakak belikan.... apapun doa kawan-kawan dan keluarga sampai pada DRC...alhamdulillah..
3.
OK, yang ni pulak time DRC jumpa kawan facebook DRC... Amirul  Farizam.. Kawan yang kenal dalam FB pun boleh jumpa kan... BTW, dia salah seorang mangsa fake profile macam DRC dulu2.. DRC bantu dia sekadar yang boleh dengan berbekalkan pengalaman untuk hack fake profile tu balek...hehehehee
4.
11 Januari tarikh keramat Mahasiswa/wi KUIN.Haaaaa... TIme ni lah kami disedarkan dengan gerakan mahasiswa yang menuntut keadilan dan hak. Himpunan Mega Mahasiswa 11.1.11 yang berjaya mengumpulkan hampir semua mahasiswa KUIN ke dalam dewan KUIN... fffuhhh!~
DRC pun tak terkecuali terlibat! yeaahh! Hidup3x!!hehehe
5.
DRC menjadi adhoc untuk program Triple T Training. Lama tak berprogram time tu..huhuhu
Triple T Training ni program usrah perdana... Walaupun penat, tapi rasa berbaloi3x....

FEBUARI
1.
Inilah diaa, Nur Alya Qaisara bt Khairool Musaiyar... Anak buah DRC...huwaaaa... DRC da jadi uncle bukan pakcik ok~~ #Still Young.. :P
Alya dilahirkan pada 14 Feb 11 jam 1.55pm (pada hari ulangtahun wedding abang)
2.
Paling DRC tak boleh lupa pasal febuari ni adalah kemalangan yang DRC alamai...ooohooiii my PJJ dah sakit dah....ermmm.. memang teruk jugak la masa excident tu... Sekelip mata je segala berubah.. Alhamdulillah masih bernyawa walaupun kecederaan DRC amat pedih... tapi tak de yang patah riukk..huhuuu... Kesian lutfi time tu...huhuhu
baju kegemaran dari Indonesia.. Jadi mangsa kemalangan jugak..huh
lengan dan lutut DRC terok luka... lutut xleh upload, nanti x selera makan pulop.. :)

MAC
1.
Lawatan kelas ke Melaka... Time ni memang saat2 getir tapi menyeronokkan.. Dapat memberi orang lain ceria walaupun ada yang tak kena, tapi syukur kerana perjalanan selamat segalanya..
Ni time kami kat Kolej Uni Islam Melaka...
2.
Tsunami di Jepun yang meragut ribuan nyawa dan perhatian dunia!!
Banyak yang patut kita ambil teladan daripada peristiwa Tsunami ni...
3. 
Nonet Hilang...!!
ni lah kucing kesayangan DRC n ayah... tiba-tiba hilang balek umah.. 
ada orang amek dia kot..huhuuu cdeyhhh!!~~

Ok,,, setakat ni je cerita DRC 2011 (Januari-Mac).... Kalau ada yang tertinggal tu kire halal lahhh..hehheeee
DRC pssssttt : DRC lama x berBW sampai trafik da tenat dah ni... Blog DRC pun siap ada orang hack lagi.. ta guna punya manusia..huh!!~ Tak pelah, DRC maaf kan je.. tp lepas ni sorry lah..... Ok, pada bloggers yang nak rewind kisah DRC 2011 dengan lebih lanjut, bleh lah cari kat Blog Archive tu..ok... jom solat jumaat :D 







2 comments:

hyz said...

mmg mcm2 jadi sepanjang 2011 kan? tapi 2011 tahun yang penuh dgn kenangan...

DRceria said...

kannn..... betul tu.. nak tau apa lagi,, tggu yg kedua...

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...