pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, November 10, 2011

RESIPI | Pizza Daging Korban DRC

Assalamualaikum semuaa...
Kesian kan korang asyik2 menunggu contest DRC & CTK tu...
takpe2... tinggal 3 hari je lagi nak sampai..huhuuu..
Jangan gelabah yer...
Dan DRC tengok komen2 kat entry melekat CTK tu.. bukan main lagi mengumpat DRC..huhuuu..

Ok laaa.. Hari ni, DRC nak share sesumthing kat korang iaitu
Resipi Pizza Daging KOrban DRC.huhuuu
Ini hanya tatapan je...
Ingat, TATAPAN.. so sapa yang lapar tu try la..

Bahan-bahannya :
- Daging cincang yang digoreng dengan bawang besar (Sederhana masak)
- Sosej Ayam/daging (HALAL tauu)
- Carrot yang disagat halus
- Cheese (my faveroite.. habis 1 plastik)

- Mayonis.
- Uli tepung dengan troller, kemudian bentukkan dalam loyang. kalau ada bekas bakar pizza lagi bagus..
- Sapukan mayonis atas tepung
- Sapukan sos cili atas mayonis tadi.
- Taburkan daging cincang dan carrot atas sos cili yang diratakan tadi.

- Dah taburkan daging cincang dan carrot tu,,
- Koyakkan cheese sederhana besar dan letakkan sosej yang dah dipotong mengikut kreativiti anda
- akhirkan dengan letakkan sos cili lagi merata rata atas sosej dan chesse.
- tunggu beberapa minit sehingga ia kembang dan bakar dalam oven. 
- bakar dalam masa 45 minit.

TADAAAA!!! DAH SIAP..!


 Cubalah...!!
DRC nasihatkan pada awal2 letak tepung dalam loyang tu, jangan tebal2 sebab nanti ia akan kembang, takut nanti keras lepas bakar..
Sedap dimakan diwaktu pizza masih panass...
Nak sedap lagi letak cheese banyak2...

DRC psssstt : cubalah sendiri.. pastikan anda dalam keadaan bersih tau kalau nak buat makanan ni.. dan pastikan bahan2 halal dan yakin bersih.. barulah makanan kita menjadi darah dalam daging kita ni berkat..heheheeee... Daging korban tu DRC masak lemak cili api... salai dulu dagingnye.. mmg superbbb.. tapi bukan DRC yang masak.. Macik2 yang masak masa kenduri hari tu.. :P
Cubalah... Masih menanti dengan debaran untuk contest nanti..huhuuummm

11 comments:

sis92 said...

wah cik abang memasak ye


post ke jb sekarang !!!

DRceria said...

nak pos..??huhuuuu.. xjd pizza la jawab nye... :P

Fabulous Me said...

Cerlasssss ko dik!!!!

DRceria said...

Cerlassss..??huhu.. apakah itu..?hahaha

ctk said...

DRC ni ensem lah! hahaha...teeeeeeeeeeeeeeeet

*eh..nampak sOdap wOOO pizaa tu
nti ct cuba ye..tnggu ct pegi u :D


p/s : dorg suka ngumpat kita...
salah DRC la ni..
wt gmbar dkt2...hahahahaha... Ok2..gurauuuuuuuuuu! :P
ct pOn xsabar nk tggu neh
huhuhuhu

DRceria said...

tolong komen pasal pizza ok...hahhaaaahahaaaaa..... ty la CTK pizza ni.. snang je...

eleehh...design tu DRC buat nk nmpak mcm girly2 sket.. tp xtau la plak pada pandangan org mcm kad kawen... adooyy~~~

BiQa HatmiN said...

ok sy coment pasal piza...hee nampak sedap..delivery la dekat JB je.haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

halamak sedap tu . mintak sikit bole :)

DRceria said...

BiQa --> huhuuu.. delivery nt kene caj susahh plak..huhuuu..

iBs, ChS --> boleh.. mitak je la.. dapt xtau lg...huhuuu

Ckin Kembaq said...

menarik..hehe

DRceria said...

cubalah kat rumah cik Ckin.. :D

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...