pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Wednesday, October 10, 2012

Oversea..... Ohh..... Oversea...

ASSALAMMUALAIKUM

Letih kan nak melayan emosi yang tak stabil?
Entahlahhhh...
DRC ni manusia biasa yang tak lari daripada gangguan emosi dan stress. 
That is nature kan?

Ok, streeett to the point lah..
Hari ni DRC nak share dgn korang satu cerita..
It's quite interesting for me, really!

Korang tahu kan awal September, pelajar-pelajar IPTA dah mula masuk belajar dan ada intake baru untuk lepasan Matrik, SPM & Diploma..?
MEstilah korang tahu sebab korang salah satu daripada diantara jutaan mereka yang berjaya ke IPTA...!! TAHNIAHHH!!

Waktu hari raya, mesti gempak cerita korang canang pasal Universiti yang korang dapat.. Alhamdulillah..... DRC memang tak boleh mohon, so tumpang hepy pada kawan2 yang dapat IPTA... 

Dalam reramai kawan DRC, ada seorang kawan DRC yang sangat rapat dengan DRC sejak tingkatan 1 lagi.. DRC tanya dia samada dia dapat tak? Dia kata, dia tengah tunggu permohonan rayuan... Takpelah.. Ada rezeki, insyaAllah ada jalan untuk dia...

Nama kawan DRC tu, Adam.. Chinese look, taller than me, smarter than me, everything more than me.. AHAHAHA.. =)

Tapi kami kawan rapat.
gambar sengaja dikecilkan atas sebab2 tertentu.. :P

Gambar tu masa kami form 4. DRC duduk asrama kat teknik, Ada still lagi kat sekolah lama..
But, it's doesn't mean kami tak boleh keep in touch...

Selepas DRC tanya Adam pasal application dia untuk UPU, DRC nampak Adam agak kecewa sampaikan dia kena buat rayuan.. Pada DRC, Adam layak dapat UPU untuk first intake sebab pointer diploma dia bagus and course dia tu relate dgn UiTM...
Sampaikan ada satu malam, (takde lah malam sangat), DRC tertido lepas maghrib sebab kepenatan berhari raya dgn kawan-kawan, DRC termimpi pasal Adam ni...

Dalam mimpi tu, tak tau kenapa DRC menangis gile2... (HAHAHA)
Sedih sangat2... 
Rupa-rupanya, Adam dapat tawaran sambung belajar kat oversea...
DRC hepi tapi sedih lah... Sebab member kene pegi oversea lama2...
Sangat sedih....!

Tiba-tiba.......
DRC terjaga dari tidur...! 
Terus DRC capai handphone and text Adam pasal mimpi DRC tu...
Adam kata, "Harap-harap mimpi kau tu betul...."
Hurmm... Tapi hati DRC memang tak sedap langsung sebab member kene pergi oversea pulak kan...!!
Kalau korang ada kawan yang TERSANGAT baik, korang mesti sedihkan dia sambung study oversea..?? 
TAK KE???
#DRC yg lebih2..hahah

Semalam, sebelum tidur... DRC teringatkan Adam pulak. Yelah.. Dah lama tak mesej and follow up pasal life dia.. DRC tanya dia, macam mana application rayuan yang dia buat..?
Dia jawab macam ni :
"Aku dah dapat rayuan dah...
Aku dah masuk belajar dah...
Macam dalam mimpi kau....
Aku kat SAWARAK ni..."

MasyaAllah....! 
DRC memang geram sangat dgn Adam sebab tak bagitau sebelum dia naik flight or masa dah dapat...! Ishhh!
Tapi syukur sangat sebab dia dapat sambung belajar...
Mimpi DRC jadi kenyataan bilamana Adam memang dapat belajar kat oversea tapi kat Sarawak..!
Alhamdulillah....
Cumanya, memang DRC akan rasa sunyi lah.. Sebab nanti bila balik kampung, orang pertama DRC mesej, adalah dia.. hahaha..

Cerita yang DRC nak sampaikan ni adalah,, apabila kita betul-betul mendoakan untuk sahabat kita, mungkin ia akan menjadi satu kenyataan. Walaupun ia perlu melakukan satu pengorbanan yang besar.. Dan kehidupan yang sebenar adalah kehidpan yang perlu berkorban. That is LIFE all about.. Kalau kita tak boleh korbankan sesuatu, kita susah untuk dapat sesuatu..

DRC bukan nak kata doa DRC dimakbulkan tapi apa yang DRC harap menjadi dengan kesungguhan kita. insyaAllah, apabila kita bersungguh, pasti mejadi kenyataan..

DRC psssstt : I am happy for him.. Even I will alone without my best friend... Tak apa, itulah salah satu pengorbanan.. Selamat maju jaya buat ADAM... =)

3 comments:

hafiz hafizol said...

sweetnya berkawan :)

ctk said...

wah....besnyer...mmg oversea betulll....sarawak tuuu...tahniah adam....hehehe...jgn sedih2 ye DRC


*maaf DRC lama xdatang cni, ct bz, kurang blogwalking da..huhuhu

izan mama mia said...

baguslah doakan yg terbaik untuk kekawan..tak rugi pun kan..

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...