pagess

Klik Header Ini

Flash

Mutiara Kata Hari Ini

Tanda Allah Mengasihi HambaNya Adalah Dengan Memberinya Ujian...

Thursday, July 26, 2012

FOLLOW UP : Contest Azam SMART Maal Hijrah 1433H

ASSALAMMUALAIKUM

Tak terlambat DRC nak ucapkan Selamat Berpuasa kepada seluruh kawasan Blogger Muslim tidak kira di mana anda berada, di Malaysia, Brunei, Indonesia, Thailand, Madinah dan mana sahaja yang WAJIB berpuasa...
DRC agak kesibukan sedikit lewat ini sebab DRC kene buat persiapan untuk menyambung pelajaran di UNISEL, Shah Alam... So, memang banyak habiskan masa kt alam maya, tapi geledah web site Unisel, semak portal diorg, takwim, jadual kelas & sebagainya...
OK, sapa yang masih ingat
CONTEST AZAM SMART MAAL HIJRAH 1433H 
anjuran DRC & CTK???

Haaaa!! ada yang lupe yee???
Sapa ingat angkat tangan..!~~ Nanti CTK bagi hadiah... hohoohoo..

OK, entry kali ini adalah untuk Follow up para pemenang contest bersama azam mereka..
Adakah azam mereka telah tercapai, berapa peratus azam yang telah tercapai, dan setakat ini bagaimanakah perlaksanaan mereka untuk mencapai azam itu..
mesti ada kata dalam hati tu, DRC ni buzy body la.. nak sibuk tanya azam orang... kannn....

Sebenarnya DRC berpegang pada ayat al-Quran, surah al-asr ayat 3, bermaksud :
"Berpesan-pesan dengan kebenaran, berpesan-pesan dengan kesabaran"
Jadi, pada DRC, DRC & CTK hanya ingin berpesan-pesan sambil ingat-mengingati sesama kita... kerana tujuan asal DRC & CTK buat contest tu, supaya kita tanamkan azam sempena Maal Hijrah, jadi tak salah kalau kita ingin mengingati tentang perkara kebaikan...

Jadi, khusus kepada pemenang contest :


DRC minta kepada keenam-enam pemenang mengikut arahan seperti di bawah :

1. Membuat satu entry tentang perkembangan azam anda,
2. Kemudian, tinggalkan link entry itu di ruangan komen entry DRC ini..

(itu sahaja..)

DRC harap ia tidak menyusahkan sesiapa kerana DRC sendiri bertanggungjawab atas azam anda kerana azam ini bukan sekadar satu pertandingan tapi ia perlaksanaan..
Barulah SMART... kan...?

DRC pssssttt : Dalam Islam sendiri pun suka apabila kita ingat mengingati antara satu sama lain.. Jadi DRC harap tak ada yang berfikiran DRC buzy body ye.... =)
Ok, esok DRC dah mula bertolak ke KL untuk mesyuarat di tempat kerja dan hari sabtu DRC akan daftar di Unisel.... wahhhhhH!!!! teruja ada terkilan pun ada... hehehe... apapun, DRC harap doa daripada kawan2 blog semua ye.... terima kasih ^____^

3 comments:

TehaaNFM said...

eh2..samalah tmpt blaja tehaa ;)
DRC course apa?

Nida said...

As-salam DRC

Terimas kasih tag Kak Nida... cuma nk maklumkan akak baru sampai ke tanah air setelah hampir 4 tahun bergelar anak rantau. Insya Allah bila segala urusan di tanah air selesai (kerja Kak Nida, persekolahan anak-anak, internet, rumah dll) nanti akak akan buat entri itu ye.

Kak Nida baru smpi hari ke malaysia dari Auckland hari ini (27 Julai 2012).... sekarang tumpang di rumah rakan sementara menunggu urusan rumah selesai..:)

nur_za said...

asalamualaikum
http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/08/follow-up-contest-azam-maal-hijrah-1433h.html
baca taw

Klik-Klik

IKLAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...